Vilka åker ur och vilka får kvala?

Ikväll drar ödesdagarna igång med matchen mellan Höllviken och Stanstad sen är det ytterligare tre dagar med fem matcher.  Hur ser det då ut för lagen i bottenstriden?

5. Förslöv                                    34p

Kommentar: Fyra poäng ner till kvalstreckat är Förslöv det av sju lag som slåss för att slippa åka ut och undvika kvalspel. Förslöv har dock inget roligt spelschema kvar. Man ska möta både KFUM och Ramlösa. De lagen har dock inget, förutom tredje platsen, att spela om. Det kan bli Förslövs räddning, går de lagen för fullt mot Förslöv kan det bli tufft för Förslöv.

Anwar tippar sista matcherna:

KFUM Malmö (h) – Förslöv vinner

Stanstad (b) – Förslöv vinner

Ramlösa (h) – Ramlösa vinner

Slutpoäng: 40p

6. Frosta                                    33p

Kommentar: Frosta är ett väldigt svårt lag att veta var man har. Vinner och förlorar varannan match. Har ett relativt gynnsamt spelschema kvar. Redan avsågade Lugi och ett formsvagt Malmö IBC innan man möter KFUM i sista omgången. Fyra poäng på de matcherna bör räck för att undvika kval. Men Frosta är som sagt väldigt svåra att förutspå så räkna med att det inte är klart förrän i sista omgången.

Anwar tippar sista matcherna:

Lugi (h) – Frosta vinner

Malmö IBC (b) – Malmö vinner

KFUM Malmö – Malmö vinner

Slutpoäng: 36p

7. Willands                                    32p

Kommentar: En av årets största besvikelser så här långt. Willands åkte ner från division 1 och var inför säsongen tippade att vara ett topplag med chansen att gå upp direkt. Nu är läget helt annorlunda och man har bara två poäng ner till kvalplatsen. Man har dock ett ganska gynnsamt spelschema under de sista omgångarna och med Zoltan tillbaka i laget bör man kunna rädda säsongen.

Anwar tippar sista matcherna:

Bjärred (h) – Bjärred vinner

Lugi (b) – Willands vinner

Malmö IBC – Willands vinner

Slutpoäng: 38p

8. Malmö IBC                        31p

Kommentar: Innan jul var man ett topplag och det kändes avlägset att man skulle kämpa för att undvika kval. Man gör sitt första år i division två och har haft lite svårt att hålla tempot uppe under våren och är nu bara ett poäng över kvalstrecket. Har Lönsboda kvar att möta och där blir det svårt att ta poäng. Måste matcherna är mot Frosta och Willands som man har precis framför sig. Lättare spelschema skulle man kunnat önska sig.

Anwar tippar sista matcherna:

Lönsboda (b) – Lönsboda vinner

Frosta (h) – Malmö vinner

Willands (b) – Willands vinner

Slutpoäng: 34p

9. Bjärred                                    30p

Kommentar: Bjärred har haft en tuff säsong och hade nog inte räknat med att slåss för sin överlevnad så här sent på säsongen. Kom från division 1 och var ett förmodat topplag. Ligger på den sista kvalplatsen men har definitivt kvalitéerna för att lyckas undvika kvalspel. Har nog det bästa spelschemat av bottenlagen och nyckelmatchen blir den fjärde mars mot Willands i Fjälkinge.

Anwar tippar sista matcherna:

Willands (b) – Bjärred vinner

Engelholm (h) – Bjärred vinner

Gårdarike (b) – Bjärred vinner

Slutpoäng: 39p

10. Gårdarike                                    29p

Kommentar: Har åkt frittfall genom tabellen. Låg vid juletid och kämpade om seriesegern men har efter en katastrofal vår åkt ner till den sista kvalplatsen och börjar man inte vinna nu finns fortfarande risken att man åker ut direkt. Engelholm är visserligen sjupoäng efter men har en match mindre spelad. Just Engelholm stöter man på den fjärde mars i Engelholm. Vinner man den matchen kan man blicka uppåt annars är det risk för att man klappar igenom totalt i sista matchen mot Bjärred.

Anwar tippar sista matcherna:

Engelholm (b) – Engelholm vinner

Bjärred (h) – Bjärred vinner

Slutpoäng: 29p

11. Engelholm                                    22p

Kommentar: Har ett i stort sätt hopplöst läge. Sju poäng upp till Gårdarike med en match mindre spelad. Måste i princip ta fullpott samtidigt som man får hoppas på att Gårdarike fortsätter att förlora. Hemmamatchen mot just Gårdarike avgör allt. Vinner man där så har man satt en oerhörd press på Gårdarike som man kan undra om de kan hantera efter deras bedrövliga vår. Kommer att kämpa till sista blodsdroppe för att nå kval.

Anwar tippar sista matcherna:

Gårdarike (h) – Engelholm vinner

Bjärred (b) – Bjärred vinner

Lugi (h) – Engelholm vinner

Slutpoäng: 28p

Stanstad, 12:a, och Lugi,13:e, är redan klara för nedflyttning till division 3.

Sluttabell enligt Anwar:

1.     Lönsboda  59p

2.     Höllviken  55p

3.     Ramlösa    48p

4.     Malmö       42p

5.     Förslöv      40p

6.     Bjärred      39p

7.     Willands    38p

8.     Frosta        36p

—————————-

9.    Malmö IBC 34p

10.  Gårdarike    29p

—————————

11.   Engelholm  28p

12.   Stanstad     15p

13.   Lugi            1p

Kommentera gärna här under hur ni tror att det kommer sluta. Vilka vinner? Vilka åker ut och får kvala?