Veckans match levde inte riktigt upp till förväntningarna

FBC Engelholm Ungdom mot Frosta IBF skulle på förhand bli en tempofylld tillställning med mycket målchanser och mål… ack så fel den analysen var måste jag erkänna såhär i efterhand. Bägge lagen inledde matchen i ett närmast stillastående tempo. Två väldigt samlade försvar stod bara och väntade på det andra lagets misstag för att kunna kontra. Tyvärr för matchens skull kom inga misstag i första perioden utan bägge lagen spelade väldigt simpelt men utan att riktigt gå på mål. Mycket längre passningar ner i hörnen och alibi passningar var melodin. Denna matchbild är naturligtvis att förvänta medtanke på hur mycket matchen betydde för bägge lagen men som innebandyälskare hade man nog hoppats på lite mer öppet spel. Det närmsta ett ledningsmål vi kom i denna perioden var när en Frosta spelare i boxplay höll på att sparka in bollen i eget mål men en parad från duktige målvakten Andreas Larsen räddade Frosta den gången. I övrigt en jämn period där ingen spelare utmärkte sig mer än någon annan.

Andra perioden började på ungefär samma sätt och 30 minuter in i matchen såg det faktiskt ut som en typisk 0-0 match där ingen spelare tycktes vilja kliva fram. Spelare som producerat en hel del poäng under säsongen såg ut att bry sig föga om vad som faktiskt hände på planen men en bit in i perioden började så chanserna dyka upp bla. genom Santesson i Engelholm som drog till en rökare i kryssribban som fick arenan att skaka igång lite. Efter 30 minuter kom så matchens första mål för Frosta i powerplay när planens bäste Anton Johansson drog till med ett dragskott som Gustafsson i målet fick släppa förbi sig. Äntligen var så matchen igång och av bara farten kom även nästa mål i matchen. Denna gång var det tidigare nämnda Santesson som va framme igen, denna gång via köksvägen och det var utjämnat. Detta tycktes ge Engelholm lite energi och strax efter serveras Winterhof matchens bästa läge men ribban är ivägen och Frosta kan andas ut. Även denna period är jämn och inte jätte tempostark även om det bitvis höjdes lite tempo. Frosta avslutar perioden i PP utan att skapa några superchanser.

Tredje perioden blir ytterligare lite mer chansrik genom att bägge lagen börjar trycka fram positionerna lite och det är genom denna press som Frosta tar ledningen igen efter 8:21 i perioden. Max Winther(uppsnackad som profil inför matchen) har i 48 minuter inte brytt sig för fem öre om vad som händer på plan och var i detta läget på väg mot en solklar etta i betyg men då blixtrar han till. Ett litet ryck, en bra brytning och en elegant passning senare har han även noterats i protokollet. Målskytt är åter en gång Anton Johansson som stänker dit bollen i krysset. Kort efter målet drabbas dock Frosta av en utvisning för liggande spel och kort därefter gör man ett mycket klantigt byte vilket ger Engelholm läge i 5 mot 3. Utan att imponera tar Engelholm vara på chansen och lirkar in kvitteringen till 2-2 med fortsatt PP i en dryg minut. Målskytt Winterhof efter retur från Rasmus Johanssons skott. Tyvärr för Engelholms del tar man inte vara på läget en andra gång utan Frosta blir åter fulltaliga. 16:55 kommer så nästa smäll för Engelholm när Frosta bjuder på ett elegant spelmål då Johannes Eriksson hittar in till Sebastian Andersson som på ett tillslag ger Frosta övertaget i matchen till 3-2. Med två minuter kvar tar så Engelholm ut målvakten för att få till en kvittering men som så många gånger förr blir det motsatt effekt när Max Winther kontrar in 4-2 till Frosta.

Engelholm får ytterligare en blytung förlust på sitt samvete och just idag är man offensivt inte tillräckligt bra för denna serien. Inte många spelare kliver fram och det saknas skott från farliga positioner och det saknas även tyngd framåt. Skottstatistiken slutar 25-25 och matchen är väldigt jämn hela tiden men i de avgörande lägena vågar Frosta kliva in i slottet och ta en tryckare i sidan för att göra mål och det avgör matchen. Jag kan inte säga att Frosta imponerar idag men man får tre poäng med sig och det är det som är det viktiga i dagens läge. Engelholm utan Jesper Jönsson känns inte tillräckligt bra för att klara sig kvar i nuläget men mycket kan fortfarande hända och med rätt inställning och lite mer grisande kan man säkerligen göra det jobbigt för framtida motståndare. För Frostas del kan man ta med sig ett bra försvarsspel men även här finns mycket mer att önska offensivt. Förmodligen får självförtroendet sig en boost nu och det behövs nog redan till nästa match då man ställs mot Gårdarike i en ny sexpoängsmatch. Gårdarike som idag fick se sig besegrade av Lönsboda och nu ligger riktigt pyrrt till kring de nedre strecken. Så det finns ingen tid för något lag att andas ut för alla matcher betyder så extremt mycket just nu. Innan betygen avslöjas kommer här tre funderingar kring matchen.

  • Det är inte lätt för många lag att få ihop tre femmor med bra kvalitet, dagens bägge lag spelade på tre femmor(två backpar i frosta) in till tredje perioden i säsongens kanske viktigaste match. Medtanke på tempot hade bägge lagen förmodligen kunnat hålla kvalitén högre på två femmor…
  • Engelholm hade inför matchen släppt in flest mål i serien, det problemet kan man nog glömma nu iaf …
  • Efter 30 minuters spel stod exakt alla spelare på en 2-a i betyg …

Här kommer så betygen från dagens match:

Engelholm ungdom

Daniel Bexell . 3

Gustav Rosenkvist . 2

Emil Olsson . 3

Adrian Winterhof . 1

Rasmus Johansson . 1

Robin Kristoffer Franke . 2

André Jakobsson . 2

Filip Göthe . 2

Johan Berg . 2

Jesper Santesson . 3

Robin Lindén . 2

Alexander Bondesson . 1

Christoffer Hagdahl . 2

Oskar Lindberg . 2

Christoffer Gustafsson(m) . 3

Frosta IBF

Robin Ekdahl . 2

Joakim Elliot . 1

Anton Johansson . 4

Johannes Eriksson . 2

Robert Andersson . 2

Jacob Johansson . 2

Anton Åkesson . 2

Tobias Persson . 3

Andreas Larsen(m) . 3

Fredrik Persson . 1

Sebastian Andersson . 3

Max Winther . 2

Alfred Palm . 2

Daniel Carlsson . 2

Floyd out!