Veckans Match: Engelholm vs. Frosta

Veckans match

Denna helgen spelas flera viktiga matcher och att bara välja ut en match är egentligen inte riktigt rättvist med matcher som seriefinalen Lönsboda – Höllviken på söndag eller Bjärred – Förslöv på söndag där bägge lagen står på 27 poäng men där Förslövs bättre målskillnad gör att de parkerar över kvalstrecket. Captains.nu väljer dock att fokusera på en annan match just för att den är att betrakta som helt avgörande för den ena deltagarens vidkommande. Matchen vi fokuserar på är nämligen Engelholm ungdom – Frosta som spelas under kvällen i Ängelholms idrottshall. Engelholm har här sin förmodligen sista chans att hänga på tåget som går till div.2 Skåne även nästa säsong. Samtidigt ställs man mot ett Frosta som vi vant oss att hitta på stabila placeringar strax efter toppen de senaste åren. Så såg det även ut att bli iår men efter lite problem på sistone parkerar man nu på kvalplats nedåt och samma poäng som tidigare nämnda Bjärred och Förslöv. En spännande match helt klart och vi har valt att ta tempen på Frostas assisterande lagkapten Johannes Eriksson såhär inför säsongens kanske viktigaste match.

Till att börja med, vad tycker du om herrar div.2 Skåne såhär långt? Har serien gynnats av att serierna gjordes om inför säsongen? Bättre kvalitet?
Jag tycker generellt att kvalitén höjts jämfört med fjolårets upplaga. Ett lag som Stanstad hade till exempel inte varit ett bottenlag i fjolårets upplaga av D2sk. Sen kan jag fortfarande sakna den absoluta givna toppen av 2-3 lag som är överlägsna spelmässigt, vilken jag inte tycker finns även om Höllviken ryckt.

Vilka tycker du är seriens mest positiva och negativa överraskningar såhär långt?
Positiva överraskning är ju hur Höllviken lyckats skola in sina unga spelare till att utgöra stommen i laget. Lönsboda har väl överraskat positivt med deras resultat, även om jag inte tycker att de är det näst bästa laget i serien (baserat på våra matcher mot dem). Vad gäller negativa överraskningar så är man ju såklart förvånad över Stanstads resultat, samt Bjärred som jag personligen trodde skulle aspirera på en topp 3 plats. KFUM trodde väl alla, inklusive dem själva, skulle springa igenom serien utan problem. Dock känns det som att de fått ihop laget nu och kommer kanske kunna knipa kvalplatsen.

Vad tycker du om ditt lags respektive din egen insats under säsongen?
Vi i Frosta hade en bra höst, som med lite skärpa kunde varit ännu bättre. Höllviken hemma svider fortfarande som ett exempel. Vi vann matcher på samma sätt som i fjol med krig och mycket fysik och gjorde det bra utifrån förutsättningarna. Strax innan jul började dock en period med rätt tunga skador på viktiga spelare vilket har fått oss att hamna i en helt annan streckstrid än innan jul. Personligen så började säsongen helt ok, tyckte man hade en bra känsla efter varje match, något som ju snabbt förändras när det går knackigt för laget. Frågan är om poängskörden uteblir för att laget går dåligt eller om laget går dåligt för att poängskörden uteblir…

Vad tror du om fortsättningen av serien, var hamnar ditt lag när säsongen summeras om ungefär en månad?
Vi känns på gång igen och tror att vi kommer ha en topp 5 placering när serien summeras. Har lärt oss av alla miljoner misstag och tar tag i kragen de kommande omgångarna.

Vilket lag vinner serien och vilka får kvala uppåt samt vilka lag tror du åker ur serien?
Höllviken kommer ingen att kunna stoppa, men har på känn att KFUM eller kanske till och med Ramlösa kan störa Lönsboda och ta kamp om kvalplatsen in till sista omgången. Ingen högoddsare…

Ni själva har för stunden en negativ trend av resultaten att döma, vad har gått fel och vad ska ni göra för att vända denna trend?
Klart att det är en vansinnigt dålig trend. Innan jul spelade vi för övre sträcket, nu sliter vi där nere istället. Vad som gått fel är att vi saknar 2-3 ordinarie backar på grund av skada. Sedan har folk varit ute och rest, där inkluderat Coach Bjelk som missade tre matcher. Det i kombination med att självförtroende viker duktigt har gjort att det fått snurra på i fel riktning. Har haft perioder i matcher där vi släppt 6-7 mål på ingen tid alls, och då är det svårt att vinna matcher.

Till sist kommer vi till Fredagens hyperviktiga streckmatch, vad blir er nyckel för att vinna matchen under fredagen och hur tror du det går?
Nyckeln ligger i att smälla på och kriga som förra matchen mot Engelholm. Brukar vara roliga matcher!

Vi tackar Johannes för visdomsorden och går vidare till vår egna analys av matchen och på förhand är detta verkligen att betrakta som en oviss match. Förra mötet slutade 10-9 till Frosta och det lär bli målrikt även idag. Intressant blir det även att se matchen i matchen mellan de två zorro spelarna Oskar Lindberg(lagkapten i Engelholm) och Johannes, undertecknad tror på poängmässig seger för Oskar men i slutändan kan Johannes räkna in tre poäng i serien och då är han förmodligen nöjd ändå. Engelholm ser ut att fortsatt få klara sig utan Jesper Jönsson och Philip Häggström(då de inte är med i laguppställningen ännu) som blivit överskrivna till div.2 laget strax innan stängning av övergångsfönstret och det tyder nog på skador eller semester. I frosta väljer jag att varna för Max Winther som gjort en bra första säsong i div.2 skåne och som med sin snabbhet och tjurighet säkert kan göra mycket mot Engelholms lite halvstabbiga backar. Med detta sagt går undertecknad alltså emot vad spelexpert Anwar tidigare tippat och jag tror på en tvåa och slutresultatet 7-9 med sista målet i tom kasse. Hursomhellst ska det bli en spännande match att följa och de som är intresserade kan bege sig till Ängelholms idrottshall ikväll kl.20:00!