Skåne All-Stars, vad hände sen? Del 1

I slutet på förra säsongen fick alla tränare i dåvarande division 3 Skåne vara med och rösta fram ett all-star team för serien. Detta skedde på initiativ av Gårdarikes tränare Johan Wickström och KFUM Malmös lagledare Rasmus Holmberg. Vi på The Captain Times har gått igenom förra årets lag för att se hur de spelat denna säsong och spekulerat i hur årets lag kan formeras. I fyra delar går vi igenom femma för femma och avslutar med lite egna tankar och en intervju med Rasmus Holmberg om hur han ser på årets all-star lag. Idag inleder vi med första femman och målvakterna och en intervju med Frostas Tobias Persson.

 

Målvakter

Mathias Semjaniv – Höllvikens IBF

Slog ifjol igenom som en ung målvakt som var en av Höllvikens absolut viktigaste spelare under deras då succé artade säsong. Har som vi förstått det även under denna säsong varit första valet i Höllviken som gjort en ännu bättre säsong. Defensivt har man släppt in näst minst mål i serien och bakom dessa siffror döljer sig säkerligen en riktigt stabil målvaktsinsats. Detta öppnar naturligtvis upp för att Mathias även denna säsong i Skåne all-stars och vi tror att han är en av de spelarna som har bäst chans att upprepa förra säsongens uttagning. När det gäller Mathias personliga utveckling så är det nog viktigt för Höllviken att ta steget upp om de vill behålla sin guldklimp till målvakt. Höllviken har förövrigt bygga upp en bra målvaktskultur där man sedan tidigare fostrat Martin Jönsson som för tillfället ger Mathias Andersson en rejäl kamp om första platsen i FCH.

Chans att åter ta en plats = 80%

Mattias Månsson – Åkarps IBK

Spelade ifjol med seriens kanske sämsta försvar och fick en plats trots att hans lag släppt in tredje flest mål. Det tyder på att Mattias förmodligen gjorde flest räddningar i serien och i slutändan var han inte så långt ifrån att rädda kvar sitt lag i serien. När säsongen var slut valde Mattias att följa med sitt lag ner en serie. Väl där har kräftgången fortsatt och även om man inte släppt in så mycket mål har man hamnat i bottenträsket och vägen tillbaka ser väldigt lång och tuff ut. För Mattias del har det förmodligen ändå gått relativt bra då man inte släppt särskilt mycket mål och medtanke på hur försvarsspelet fungerade ifjol har han säkert varit en väldigt viktig del.

Chans att åter ta en plats = 0%

Utmanare till målvakterna denna säsong, Lönsbodas Robin Johansson har släppt in klart minst mål och har stundtals varit fenomenal denna säsong. Även bidragit med starka utkast som även lett till två assist, Robin kommer förmodligen att figurera som första målvakt i årets Skåne all-stars.

Första femman

Tobias Persson – Frosta IBF

Fjolårets överlägset bästa poängplockare på backsidan blev utvald av i princip alla tränare i serien och var då mycket väl värd sin plats efter en lysande säsong där han var en högst bidragande faktor till Frostas fjärdeplats. Inledde hösten på liknande sätt och fortsatte att leverera poäng i ett Frosta som gick väldigt bra och även om poängsnittet inte var riktigt lika bra som ifjol var Tobias en av seriens bästa backar och en väldigt viktig kugge i Frosta. Tyvärr för frostas del så åkte Tobias på semester i höstas och missade lite där och olyckligt nog kom han hem med en bruten handled vilket gjorde att han fick inleda våren på läktarplats. Då började även raset för Frosta rent poängmässigt men som tur är så är han nu tillbaka om än i lite sämre form än tidigare men det märks fortfarande att han har ett stort innebandykunnande och framförallt offensiva egenskaper som hjälper Frosta i jakten på nytt kontrakt. Är efter Oskar Lindberg (Engelholm) den spelaren som betyder mest för sitt lag.

Chans att nå laget igen = 80%

David Sirviö – KFUM Malmö

Var under föregående säsong Malmös stabilaste back som gjorde ett gediget arbete i defensiven samtidigt som han levererade en hel del framåt. Har fortsatt på ett liknande sätt och är fortfarande en väldigt viktig pjäs i toppenjagande KFUM Malmö. Har svarat för en del assist men har fortfarande sin viktigaste roll i försvaret och bör räknas som en av seriens defensivt bästa spelare. Har dessutom nästan blivit en trotjänare åt sitt malmö så han lär bidraga med en hel del hjärta och vilja som kan bli helt avgörande för slutspurten.

Chans att nå laget igen = 65%

Christoffer Hassing – KFUM Malmö

Fjolårets tveklöst bästa spelare har under flera säsonger levererat poäng i massor för sin moderklubb(räknar Sundet som KFUM numera). Ryktades dock inför säsongen vara på väg till någon klubb högre upp i seriesystemet men Hassing valde att stanna och har gjort en godkänd insats men för en spelare med Hassings kaliber ska man förvänta sig mer. Poängen trillar fortfarande in men inte i lika stor utsträckning och för en spelare som mestadels fokuserar på anfallsspelet ska man kräva mer och jag tror att både Hassing själv men även KFUM är lite besvikna på hans säsong. Har som tidigare nämnts här på hemsidan chansen att ändra på Malmös utgång genom att hitta storformen till slutet av serien och för att förtjäna en plats i Skåne all-stars måste han göra det redan till söndagens match mot Ramlösa.

Chans att nå laget igen = 50%

Emil Antolovic – Förslövs IF

Seriens mest komplette spelare har börjat komma till åren och var ifjol spelande tränare i ett Förslöv som avslutade säsongen starkt när de äldre spelarna tryckte gasen i botten. Fick inte förnyat förtroende som tränare men har fortsatt som spelare och där kan han fortfarande göra väldigt mycket nytta för ett Förslöv som kommit igång ordentligt. Antolovic kan användas på alla platser och har fortsatt producera en del poäng för sitt Förslöv. Är fortfarande att betrakta som seriens mest komplette även om snabbheten inte riktigt finns där så kompenseras den med en strålande speluppfattning.

Chans att nå laget igen = 90%

Stefan Mårtensson – IK Stanstad (Gårdarike IBK under förra säsongen)

En av många Gårdarike spelare som kom med på sin poängskörd under fjolåret. Bytte inför säsongen till Stanstad som har haft en blytung säsong fram tills de sista matcherna när man börjat komma igång. Har fortsatt göra en del poäng men har blivit mer straffad för sin bristande försvarsskolning då han ifjol kunde göra lite som han kände för rent defensivt i Gårdarike. Har fortfarande en bra känsla för mål och kommer säkert tillbaka till toppen av någon poängliga under kommande år. Bör inte konkurrera om en plats i första femman men kan vara med en bra avslutning få kämpa om en plats i tredje femman.

Chans att nå laget igen = 10%

Utmanare till första femman

Mattias Bremer (Ramlösa) har varit helt lysande under våren och var även i höstas en av seriens absolut bästa centrar. Reserv till U19 landslaget nyligen vid Finnkampen och har kapacitet som sträcker sig långt längre än denna serien. Bör betraktas som seriens bästa center då det inte kryllar av centrar i denna relativt offensivt lagda serie.

Pontus Karlsson (Höllvikens IBF) är för nuvarande seriens poängkung men framförallt överlägsen skytteliga ledare. Har haft en närmast explosionsartad utveckling rent poängmässigt denna säsong. Målsnittet på 2 mål per match borde kunna ta honom hela vägen till första femman i årets all-star team.

Frostas Tobias Persson ger sin syn på Skåne All-star och årets säsong

Hur var det att spela med Skåne All-stars förra året?
Roligt att få spela tillsammans med dom bästa spelarna från serien och kul att lära känna lirare från de andra lagen i div2 Skåne. Hoppas att där är någon som tar tag i All-star även i år.

Hur tycker du att årets upplaga av div.2 Skåne är i jämförelse med förra årets upplaga? (Då div.3 Skåne)
Tycker serien är lite tuffare i år med fler jämna lag. Saknar fortfarande den riktiga toppen med lag som kan gå upp i div1 utan att trilla ner säsongen efter.

Vilka tycker du är seriens mest positiva och negativa överraskningar såhär långt?
Mest positivt överraskad är jag över Höllviken och Lönsboda. Höllviken var med redan ifjor och slogs i toppen men tappade lite folk inför denna säsongen. Men de har lyft upp många yngre spelare som gjort det bra. Det var nog inte många som visste hur Lönsboda var men dom har gjort det bra, speciellt nu på hösten. Ska bli intressant och se vilket lag som går direkt upp i division 1. Stanstad var ett lag som jag trodde skulle vara med i toppen av serien men dom verkar inte alls ha fått ihop det, så det får bli den negativa överraskningen.

Vad tycker du om ditt lags respektive din egen insats under säsongen? Kommer du vara aktuell för All-star laget även i år?
Vi började bra och gjorde en bra vårsäsong. Men serien är jämn och efter 5 raka förluster är vi nu nere i botten och krigar för att undvika kval. Min säsong har varit lite som lagets, började bra med många segrar och poäng. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, åkte till Thailand och trodde jag var någon kampsportsmästare men ett sjukhus besök senare insåg jag att så inte var fallet och kom hem med en bruten arm. Mindre roligt men nu är armen läkt och jag hoppas på att kunna hjälpa Frosta till att säkra nytt kontrakt i division 2. Om det blir någon All-star i år så hoppas jag givetvis att jag blir uttagen trots att jag inte gjort någon jättebra säsong.

Vad tror du om fortsättningen av serien, var hamnar ditt lag när säsongen summeras om ungefär en månad?
Det blir en väldigt tuff avslutning på säsongen. Men jag tror vi är på G igen efter vår formsvacka och kommer undvika kval.

Vilket lag vinner serien och vilka får kvala uppåt samt vilka lag tror du åker ur serien?
Höllviken vinner serien. På kvalplats tror jag Lönsboda hamnar, dock tror kvalet blir för svårt och vi ses i division 2 även nästa säsong. Trillar ur gör Lugi IBK, IK Stanstad och FBC Engelholm Ungdom. Kvalspel blir det för Bjärreds IBK och Malmö IBC.

Vilka skulle du ta ut till första femman för årets All-star lag?
Målvakt: Johan Welander, Willands IBK (Mest för han har satt min systerdotter till världen och kanske lite för att han är bäst i div 2. )
Backar: Joakim Rosengren, FC Ramlösa (Spelskicklig) och Tobias Persson Frosta IBF (Såklart)
Center: Mattias Bremer, FC Ramlösa (Teknisk och snabb)
Forwards: Filip Olsson, Willands IBK ( Kaxig målgörare) och Max Winther Frosta IBF (Vindsnabbe Winther, bara tekniken som fattas:) )

Vilket lag hade du helst mött med Skåne All-star?
Det hade varit kul att få smörja upp IK SödraDal eftersom där finns en del spelare med förflutet i Frosta IBF.