Skåne All-star, vad hände sen? Del 4

Sista delen i serien om förra årets All-star lag ändrar inriktning helt och fokuserar istället på framtiden. Vilka spelare är aktuella att vara med i laget i år. Vissa spelare som inte var med förra året har vi redan presenterat och lyfts i den del fram ytterligare en gång tillsammans med övriga utmanare. Vi har också tagit ut redaktionens lag. Som avslutning berättar en av förra årets initiativtagare Rasmus Holmberg om sin tankar kring förra och årets lag.

Tidigare nämnda utmanare till årets lag

Mattias Bremer (Ramlösa) har varit helt lysande under våren och var även i höstas en av seriens absolut bästa centrar. Reserv till U19 landslaget nyligen vid Finnkampen och har kapacitet som sträcker sig långt längre än denna serien. Bör betraktas som seriens bästa center då det inte kryllar av centrar i denna relativt offensivt lagda serie.

Pontus Karlsson (Höllvikens IBF) är för nuvarande seriens poängkung men framförallt överlägsen skytteliga ledare. Har haft en närmast explosionsartad utveckling rent poängmässigt denna säsong. Målsnittet på 2 mål per match borde kunna ta honom hela vägen till första femman i årets all-star team. 

Rasmus Olsson(KFUM Malmö) har varit Malmös bästa poängplockare och förmodligen även en av de absolut bästa spelarna. Har lyft sig en nivå denna säsongen och har en väldigt stor chans att nå All-star laget denna säsongen, sen i vilken femma han hamnar återstår att se.

Fredrik Svensson(Höllviken IBF) är en spelare tycks ha lyft sig ett snäpp ihop med hela laget. Backar är alltid svårt att hitta då de ofta inte utmärker sig i enstaka matcher men Fredrik Svensson är definitivt högaktuell med sitt offensiva backspel.

 Övriga utmanare till laget

Andreas Björborn (KFUM) var redan ifjol nära att nå laget men har iår kommit till ett bättre lag där han även fått bättre omgivning och han har lyft sig ett snäpp. Ifjol var det ett frågetecken kring psyket men det tycks ha bättrats på i Malmö och då är han en riktigt spelare som kan gå in och göra ett riktigt bra jobb som center i Skåne allstars.

Robin Nilsson (Förslövs IF) har gjort en riktigt bra säsong och har lyft sig med laget ytterligare under våren, kommer troligen komma med i laget men frågan är nog snarare i vilken femma?

Filip Olsson (Willands IBK) är i sina bästa stunder seriens bästa målskytt och kontringsspelare. Har inte spelat särskilt många bortamatcher vilket gör att han inte leder poängligan.

Forwards finns naturligtvis hur många som hellst att lyfta fram som gjort mycket poäng och varit viktiga i offensiven, skulle t.ex. kunna nämna Jonathan Olsson (Ramlösa) som även han var reserv till U19 landslagets senaste samling och till nästa U19 VM(2år dit) säkerligen kommer vara väldigt aktuell och det finns fler utöver honom. På backsidan är det som tidigare nämnts svårt att hitta spelare som sticker ut och därför får vi se vilka guldkorn som tränarna i div.2 sett.

Joachim Rosengren (Ramlösa) var under hösten riktigt bra trots Ramlösas något sviktande form men blev efter uttagningen till U19 landslaget uppflyttad på heltid till FCH. 

Andreas Ling (Bjärreds IBK) var ifjol Bjärreds bästa spelare i dåvarande div.2 men blev inför denna säsongen spelande tränare och det har hämmat hans spel väldigt mycket känns det som och han har både agerat back och spets i ett Bjärred som har stora bekymmer.

 Christopher Sjögren (Ramlösa) spelade ifjol helt ordinarie i Malmö FBC och blev i januari spelklar för ramlösa och sedan hans intåg har laget sju raka segrar och stabilast i laget defensivt har just Christopher varit.

 Per Nord (Gårdarike) är en relativt ödmjuk forward i Gårdarike som gjort en hel del poäng denna säsongen, hade dock behövt bidra med ett bättre försvarsspel för att falla denna redaktionen i smaken.

 Jesper Jönsson (Engelholm) vi har sagt det förr och säger det igen, han hade mycket väl kunnat rädda kontraktet. Hursomhelst hade han varit given som minst tredje center om han stannat kvar i Engelholm ungdom!

 Lönsboda IBK, är ett lag som imponerat stort men framförallt är man ett lag och det är svårt att hitta spelare i laget som utmärkt sig extra när man inte studerar laget varje dag. Dock är det högst troligt att flera spelare i Lönsboda skulle kunna bidra med en hel del lagspel till detta All-star lag.

 Captains.nu har valt att plocka ut sina två bästa femmor efter 22 omgångar:

Målvakt – Robin Johansson (Lönsboda)

Första femman

Backpar – Emil Antolovic (Förslöv) – David Sirviö (KFUM)

Center – Mattias Bremer (Ramlösa)

Forwardspar – Filip Olsson (Willands IBK) – Pontus Karlsson (Höllvikens IBF)

 Andra femman

Backpar – Tobias Persson (Frosta IBF) – Fredrik Svensson (Höllvikens IBF)

Center – Andreas Björborn (KFUM)

Forwardspar – Rasmus Olsson (KFUM) – Robin Nilsson (Förslöv)

 Detta är det laget vi ser som det starkaste såhär långt och vi tror att detta faktiskt skulle vara två riktigt bra samt välkomponerade femmor. Naturligtvis ser vi alla saker på olika sätt och det hade varit roligt och höra vad folk som läser här och uppenbarligen bör ha hyffsad koll på serien tycker? Lägg gärna en konstruktiv kommentar för det är intressant att höra vad just ni tycker! 

Rasmus Holmberg till vardags i KFUM Malmö var förra året med och startade upp Skåne All-star och delar här med sig om sin tankar kring händelsen och kommande års upplaga.

 Hur föddes idén till All-star laget förra året?

Det var faktiskt så att GårdarikeIBK’s tränare Johan Wickström kläckte idén om att ta ut de bästa spelarna under säsongen och presentera dem på den mest aktiva sidan i Division 3 Skåne, nämligen den som jag har hand om. Senare utvecklades det hela till att låta tränarna ta ut laget och därefter också tanken att vi skulle presentera spelarna och slutligen även att vi skulle ha matcher.

Hur var mottagandet bland spelare och klubbar?

Till en början så var det lite glest intresse från tränarna runt om i serien. Det var svårt att få in svar på vilka de nominerade men efter gedigen påtryckning från Johan så fick vi tillslut in nomineringar från alla. Spelarna tyckte det var en rolig grej först och var inte svåra att få med på idén om att spela matcher med laget.

Finns det planer på att köra i år också?

Vi har faktiskt snackat om det och tanken är att vi ska köra det även i år. Förhoppningsvis är alla med på det och fortsätter med den seriösa inställningen trots att det var en kul grej.

Vad är det mest minnesvärda med förra årets all-star lag?

Jag vet inte om det är det mest minnesvärda men i matchen mot Landskrona så hade Kent Olsson lite problem med att få bollen på mål vilket slutade med att alla passade till Kent för att han skulle ta skott både på mål och även förhoppningen i mål.

Vilka skulle du ta ut till första femman för årets All-star lag?

Som regel så får man egentligen inte ta spelare från sitt egna lag i All-stars och därför får jag dessvärre undvika det även denna gången även om det finns ett helt drös jag skulle vilja ha med i laget. Men om vi börjar med målvakt så tror jag att jag hade fått säga Magnus Dahlström i Malmö IBC, ung, talangfull och redan en mycket duktig målvakt. På backplats är det lite svårare, man vill alltid hävda att man försöker kolla på starka defensiva backar lika mycket som offensiva men det är ju självklart så att man trots allt luras av poängligan. Men Tobias Persson i Frosta IBF är nästan alltid självskriven trots att Frosta gått knackigt, han är duktig framåt och även stabil bakåt. Ihop med honom hade jag nog valt Daniel Risberg i Gårdarike. En mycket underskattad spelare som precis som Tobias är duktig både framåt och bakåt. Framåt hade jag velat säga att det blev en hel Olsson kedja men eftersom jag inte får välja ur det egna laget så får Rasmus Olsson stå åt sidan. Annars har vi två av seriens absolut bästa forwards i Kent Olsson, Bjärreds IBK, och Filip Olsson, Willands IBK. Båda två är i vissa matcher helt outstanding och kan göra mål på princip allting. Tillsammans med dessa två måste jag givetvis sätta Pontus Karlsson som är en kung i Höllviken IBF’s kontringsspel.

Hur skulle du vilja utveckla konceptet med All-star laget?

Givetvis skulle jag vilja att det blir en stående sak år efter år. Det är det främsta. Att alla ser fram emot nomineringarna och matcherna. Men även att matcherna skulle kunna hamna kring lite större tillställningar. I nuläget finns det en idé som vi har som innefattar just detta. Det hade också varit kul att få fler intresserade runt om kring och kanske bidra mer till arrangemangen kring matcherna. Men det faller nästan under samma rubrik. Det finns fler idéer också som dock inte är lika aktuella. Att utveckla konceptet är givetvis något vi siktar på.