Skåne All-star, vad hände sen? Del 3

Tid för den tredje delen i Skåne All-stars, vad hände sen? Idag får vi en genomgång av förra årets tredje formation. KFUMs Robert Nilsson svarar också på en del frågor om All-star laget och årets säsong.

Tredje femman

Peter Lindström – Ramlösa

Fjolårets enligt redaktionen bästa back som var otroligt nyttig för Ramlösa i alla delar av spelet. Valde under denna säsongen att åka på semester och var endast hemma och spela ett par matcher för att sen bestämma sig för att åka igen. Kan om han vill bli ett riktigt bra nyförvarv för Ramlösa till nästa säsong.

Chans att nå laget = 0%

Charlie Bojsen – Höllvikens IBF

Kom ifjol med lite på ett bananskal som sjätte back då säkerligen många beundrade Höllvikens prestation men var lite osäkra på vilka spelare som varit riktigt nyttiga för laget. Har haft en lite tyngre säsong iår och inte producerat lika mycket poäng. En av få spelare som haft en negativ utveckling i Höllviken så Bojsen kan säkerligen bli aktuell för ett klubbyte om klubben tar ett kliv uppåt i seriesystemet.

Chans att nå laget = 5%

Kristoffer Ekstrand – Ramlösa

Fjolårets poängliga fyra var extremt nyttig i det Ramlösa som reste sig under våren och Kristoffer hade en del matcher där han var helt fenomenal. Iår har Ramlösa fått ihop ett mer jämnt lag som spelar på ett ganska annorlunda sätt och därmed har Kristoffer varit nyttig men inte lika dominant som ifjol. Fler spelare har klivit fram vilket har gjort att kristoffer hamnat lite i skymundan. Har fortfarande gjort en hel del poäng och varit väldigt nyttig i boxplay där han t.ex. var väldigt bekymmersam mot KFUM.

Chans att nå laget = 30%

Jonas Börnå – Gårdarike IBK

En spelare som kämpar lite mer än medelindividen i Gårdarike. Valde dock att lägga av inför säsongen för att sen börja spela igen och har inte alls kommit upp till samma nivå som ifjol utan får ses som chanslös i kampen om en plats i Skåne allstars denna säsong och medtanke på åldern är det ganska troligt att klubban snart läggs på hyllan för gott.

Chans att nå laget = 0%

Patrick Gillsin – Gårdarike IBK

Gillsin har gjort sig känd som en väldigt duktig framspelare men i takt med att Börnå inte spelat har det blivit allt tuffare för Gillsin att hitta diagonalare till rightare på andra kanten. Därmed har han inte riktigt levererat som tidigare säsonger och får därmed väldigt svårt att ta en plats i Skåne allstars som har alla möjligheter att bli ett riktigt bra lag denna säsong. Får fokusera på att rädda kvar Gårdarike i serien istället.

Chans att nå laget = 10%

Robert Nilsson – KFUM Malmö (Lugi IBK under fjolåret)

Var under förra säsongen stundtals helt briljant som t.ex. när Lugi besegrade nuvarande klubben KFUM och Robban svarade för sex mål. En spelare som i medgång kan leverera i massor men som under säsongen inte fått vara lika mycket i fokus som i Lugi. Har fortfarande gjort en del poäng och bidragit i sitt nya lag. Är numera mer en i mängden men ännu en riktigt bra spelare som om han har en bra dag kan rädda sitt lag.

Chans att nå laget = 30%

KFUMs Robert Nilsson raljerar om nutid och dåtid.

Hur var det att spela med Skåne All-stars förra året?
Det var riktigt kul! Härligt att träffa de andra lagens bästa spelare under lite mer avslappnade former och lira lite matcher. Personligen hade jag gärna sett att vi haft mer tid till förberedelse.

Hur tycker du att årets upplaga av div.2 Skåne är i jämförelse med förra årets upplaga? (Då div.3 Skåne)
Svårt att jämföra. Egentligen tycker jag nog inte att klassen på serierna skiljer sig jättemycket. Kanske att den är något vassare denna säsongen.

Vilka tycker du är seriens mest positiva och negativa överraskningar såhär långt?
Den absolut mest positiva är Lönsbodas framfart. Vad gäller de negativa så är det svårt att bortse från Stanstad, sen hade jag nog väntat mig mer från Willands.

Vad tycker du om ditt lags respektive din egen insats under säsongen? Kommer du vara aktuell för All-star laget även i år?
Lagets insats har varit blandad hela säsongen. Inför säsongen byttes nästan halva truppen ut i KFUM och det har tagit lite tid för alla att hitta sin plats. Det som är positivt med vårt lag är att vi är med i toppen utan att egentligen spelat på topp någon gång under säsongen. Förhoppningsvis kan vi växla upp lite till nu i serieavslutningen.

För egen del så hade jag svårt att hitta flytet i mitt spel i början av säsongen, var rent av dålig första halvan av serien. Runt jul började formen komma mer och mer. Jag hoppas att vara tongivande i de fem omgångar som återstår.

Med det svaret så framgår det att jag inte ser mig som aktuell för något allstar-lag denna säsongen. Jag har helt enkelt inte presterat tillräckligt bra sett över hela säsongen.

Vad tror du om fortsättningen av serien, var hamnar ditt lag när säsongen summeras om ungefär en månad?
Vi kommer att hamna topp-4. Givetvis hoppas och tror vi fortfarande på möjligheten att komma etta eller tvåa.

Vilket lag vinner serien och vilka får kvala uppåt samt vilka lag tror du åker ur serien?
Är nästa helt övertygad om att Lönsboda vinner serien. Sedan kommer det bli fullt krig om kvalplatsen.

Tyvärr kommer mitt gamla LUGI bli sist och åka ur, detsamma gäller Stanstad. Sedan tror jag att Engelholm hamnar på den sista platsen för direktnedflyttning. Gårdarike och Bjärred får kvala sig kvar.

Vilka skulle du ta ut till första femman för årets All-star lag?
Eftersom jag är färgad av mitt eget lag så väljer jag att inte plocka ut några lagkamrater, även om där finns ett par som skulle vara aktuella.

Målvakt: Robin Johansson, Lönsboda.
Backar: Tobias Persson, Frosta – Emil Antolovic, Förslöv.
Forwards: Jesper Jönsson, Engelholm – Pontus Karlsson, Höllviken – Markus Olsson, Willands.

Svårast att plocka ut här var backparet då jag inte tycker att det är någon back som imponerat jättemycket denna säsong. Robin i målet har jag spelat med i LUGI och visste att han var bra, han verkar ha tagit ytterligare kliv inför denna säsong. Bland forwardsen fanns det desto fler kandidater men jag valde tre killar som inte bara gör mycket poäng utan även är enormt viktiga för spelet i sina respektive lag.

Vilket lag hade du helst mött med Skåne All-star?
Malmö FBC hade varit intressant.

Slutligen så verkar du vara en skön grabb, inte minst på lagfesterna, och jag undrar under vilka premisser du kan tänka dig att spela för Ramlösa säsongen 11/12 ?
Har egentligen bara två krav. För det första lägger jag alla straffar och för det andra så behöver jag bara jobba hem när jag själv känner för det. Kan ni ro dessa två i hamn så är det bara att posta kontraktet så ses vi vid första nedsläpp 11/12 ;-)