Skåne All-star, vad hände sen? Del 2

Efter lite dåligt med uppdatering senaste dagarna är vi tillbaka och redo för nya friska tag. Vi startar igång med del 2 i serien om vad som hände med våra rödgula hjältar från föregående säsongs all-star lag. Idag synas andra femman med en intervju av Engelholms lagkapten Oskar Lindberg.

Andra femman

Robin Westerlund – KFUM Malmö

En offensivt duktig rightarback som ifjol var en viktig kugge både i 5 mot 5 men även bitvis även i PP för Malmö. Denna säsongen har varit lite mer upp och ner för Westerlund som använts som forward en hel del och därmed inte gjort en riktigt lika bra säsong. Bör användas som offensiv back enligt redaktionen på captains.nu. Har även varit nere och gjort en match med div.3 laget så är förmodligen inte helt nöjd med sin säsong. Har fortfarande en stor kapacitet och är ännu inte lastgammal utan kan säkert komma tillbaka till en bra form. Denna säsongen får han dock inte förnyat förtroende i Skåne all-stars utan får istället sikta på nästa säsong med ett Malmö som säkerligen kommer ändra hel del i truppen under sommaren om man missar div.1.

Chans att nå laget igen = 1%

Tobias Gothred – Gårdarike IBK

Det enligt redaktionen största mysteriet i fjolårets Skåne All-stars. Kom med som back för sitt poängrika spel men gjorde förmodligen de flesta av poängen under sina matcher som forward alternativt center. Har fortsatt denna säsong på liknande sätt och hoppar fortfarande runt lite bland positionerna. Är inte tekniskt sätt lika bra som övriga Gårdarike spelare och jobbar kanske lite hårdare än övriga spelare men har rent innebandymässigt en bit upp till spelare som Hassing och Antolovic.

Chans att nå laget igen = 1%

Oskar Lindberg – Engelholm Ungdom

The heart and soul of Engelholm Ungdom kom ifjol med på sitt hårda jobb i försvarsspelet i kombination med ett bra skott och bågspel. Är fortfarande minst lika viktig för sitt Engelholm men har under våren tappat sin lekkamrat Jesper Jönsson vilket har påverkat Oskars spel en hel del. Är för nuvarande den enda spelaren i sitt lag som håller riktigt bra div.2 klass och det har tyvärr inte räckt även om Oskar gjort sitt bästa för att driva på laget. Blir intressant och se var Oskar hamnar nästa säsong för jag har svårt och se att han följer med Engelholm ner till div.3 om så blir fallet. När det gäller poängskörd så såg den riktigt bra ut för Oskar fram tills Jesper blev uppflyttad och det kan leda till att Oskar hamnar utanför Skåne All-stars denna säsong men vi på redaktionen vill lyfta Oskars arbetsinsats som är långt mycket bättre än de allra bästa poängplockarnas.

Chans att nå laget = 60%

Martin Ranhed – Malmö IBC (Åkarp under förra säsongen)

Bytade Åkarp mot en roll som spelande tränare i Malmö IBC och tyvärr brukar det bli att spelande tränare hämmas en del i spelet och Ranhed har säkerligen gjort sitt jobb som spelare men inte mycket mer än så. Har numera helt gått över till att vara tränare (skada eller frivilligt avhopp?) och är därmed inte att betrakta som en allvarlig utmanare till en plats i laget. Har kommit lite till åren och kommer troligen att satsa på en tränarkarriär framöver och det kan han passa mycket bra som då han har en stor erfarenhet och verkar vara en bra pådrivare.

Chans att nå laget = 1%

Kent Olsson – Bjärreds IBK (Igul IBK under förra säsongen)

Var under fjolåret Iguls bästa spelare och vassaste poängplockare. Har gjort en ganska likvärdig säsong iår vilket gjort honom till Bjärreds bästa spelare men med en dalande kurva för laget så får Kent svårt att upprepa bedriften från ifjol. Har egentligen ingen utpräglad styrka utan är mer jämn och rutinerad med en tendens till vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Håller fortfarande en god klass men i takt med att kvalitén på serien höjts har han i jämförelse med toppen tappat lite.

Chans att nå laget = 30%

 

Utmanare till andra femman

Rasmus Olsson (KFUM Malmö) har varit Malmös bästa poängplockare och förmodligen även en av de absolut bästa spelarna. Har lyft sig en nivå denna säsongen och har en väldigt stor chans att nå All-star laget denna säsongen, sen i vilken femma han hamnar återstår att se.

Fredrik Svensson (Höllviken IBF) är en spelare tycks ha lyft sig ett snäpp ihop med hela laget. Backar är alltid svårt att hitta då de ofta inte utmärker sig i enstaka matcher men Fredrik Svensson är definitivt högaktuell med sitt offensiva backspel.

Intervju med Engelholms lagkapten Oskar Lindberg om tiden i All-star laget och om årets säsong.

Hur var det att spela med Skåne All-stars förra året?
Att bli uttagen va givetvis väldigt kul. Sen var det väl inte det lättaste att spela i ett helt nytt lag med nya spelare. Men helt klart upplevelsen som räknas.
Hur tycker du att årets upplaga av div.2 Skåne är i jämförelse med förra årets upplaga? (Då div.3 Skåne)
Spelmässigt känner jag faktiskt inte jättestor skillnad jämfört med förra året. Dock är årets serie något så otroligt jämn så det känns läskigt. Även fast att vi har lag som Höllviken som visat sig starka under hela säsongen så känns det verkligen som att det är dagsformen som avgör.
Vilka tycker du är seriens mest positiva och negativa överraskningar såhär långt?
Här kan jag väl återkomma lite till Höllviken. Som sagt så har dom visat sig starka under hela säsongen och jag tror inte det blir något att snacka om i toppstriden. Deras sätt att spela innebandy har överraskat mig en hel del. Nu kan jag ju såklart bara se till våra egna matcher mot dom, men de spelar en väldigt enkelt innebandy där man går rakt på mål utan att tveka. Även fantastiskt duktiga på att utnyttja motståndarnas misstag. Om man sedan så kolla på den mindre roliga biten så tycker jag väl att ett lag som Stanstad borde presterat bättre. Klubben har genom många år haft ett starkt lag och jag hade faktiskt förväntat mig liter mer utav dom inför denna säsongen.
 

Vad tycker du om ditt lags respektive din egen insats under säsongen? Kommer du vara aktuell för All-star laget även i år?
Min egen insats tycker jag har varit långt ifrån vad presterade förra året. PUNKT!
Som lag har vi väl underpresterat resultatmässigt. Dock så kan jag inte komma ihåg många matcher då vi varit riktigt dåliga. utan snarare matcher där vi spelat bra stundtals men inte riktigt hållt 60 minuter. Sen är det väl ingen hemlighet att vi tappade kanske den viktigaste spelaren i laget. Jesper Jönsson som inte bara bidrog med poäng utan även rutin och en jävla vilja. All-star laget är verkligen inget jag går och tänker på och har heller inga förväntningar.

Vad tror du om fortsättningen av serien, var hamnar ditt lag när säsongen summeras om ungefär en månad?
Vi är inte dom som ger upp. Vi kommer att göra allt vi kan för att förbättra våra resultat och vår slutgiltiga placering. Jag tror på oss och det är inte över för ens dom sista poängen är utdelade.

Vilket lag vinner serien och vilka får kvala uppåt samt vilka lag tror du åker ur serien?
Höllviken pallar trycket och står som segrare. Lönsboda har varit bra men min magkännsla säger att KFUM kommer knycka åt sig kvalplatsen uppåt. När det gäller det tråkiga sträcket längre ner så är det Lugi och Stanstad som lämnar tillsammans med Förslöv efter att vi plockat full pott från och med fredag. (Som man vann i sudden med 9-8 i sudden. Red anm)

Vilka skulle du ta ut till första femman för årets All-star lag?
Pass. Har för dålig koll på spelarna i serien.

Vilket lag hade du helst mött med Skåne All-star?

Förra året mötte vi bland annat Landskrona Falcons. Det skulle jag gärna göra om. Eller varför inte vårat egna Div1 lag.