Inför sista omgången!

Det såg länge ut som att den sista omgången skulle avgöra allt. Serien var rekord jämn både i toppen och botten. Men de två senaste omgångarna har verkligen rättat ut alla frågetecken. Lönsboda är redan klara segrare av serien efter att Höllviken förlorade mot Ramlösa. Kampen imorgon handlar istället om vilka som ska hamna på kvalplatserna för att hålla sig kvar. Kampen står mellan Bjärred, Gårdarike och Malmö FBC. Av de tre lagen har Bjärred det bästa utgångsläget med 33 poäng följt av Gårdarike på 32 och Malmö på 31. Den hetaste matchen imorgon är därmed den direkt avgörande matchen mellan Gårdarike och Bjärred. Båda lagen kan ses som stora besvikelser denna säsongen. Gårdarike som vid jul var med och slogs i toppen har gjort en bedrövlig vår och var ett tag i farozonen för att åka ut direkt men reda ut det med en vinst mot Engelholm. Bjärred var inför säsongen tippade i toppen efter att förra säsongen spelat i division 1. Men likt Gårdarike har de inte heller fått spelet att fungera på våren.
För Malmö IBCs del ser det inte vidare ljust ut. Man måste hoppas på ett oavgjort resultat i Gårdarike-Bjärred matchen samtidigt man måste vinna en svår bortamatch mot Willands som har visat bra form de senaste matcherna.
Vi på redaktionen tror på att Bjärred vinner imorgon vilket innebär att Malmö och Gårdarike får kvala för att behålla sin division 2 status. Hur många platser man kvalar om beror på hur det går för Höllviken i kvalet och vilka lag som åker ner från division 1.

Matcher sista omgången:
Willands – Malmö IBC
Engelholm – Lugi
Lönsboda – Stanstad
Frosta – KFUM Malmö
Förslöv – Ramlösa
Gårdarike – Bjärred