Hur slutar toppstriden? Captain Times har svaret!

I eftermiddag spelar KFUM Malmö och Höllviken mot varandra i en match som mycket väl kan avgöra toppstriden. Vi har analyserat de fyra topplagens sista matcher och låtit vår tippare Anwar spå hur toppstriden ska sluta.

1. Höllviken                        50p

Kommentar: I serieledning tackvare bättre målskillnad gentemot Lönsboda. Behöver troligtvis ta fullpott för att behålla ledningen. Har nästan identiskt spelschema som Lönsboda, KFUM Malmö, Stanstad ska båda lagen möta. Det som skiljer är att Höllviken har formstarka Ramlösa och Lönsboda har Malmö IBC i sin tredje match. Och det är nog under de avvikande matcherna serien avgörs. Höllviken står även över den sista omgången medans Lönsboda kan spela på resultaten från Höllvikens matcher.

Anwar tippar sista matcherna:

27/2 KFUM Malmö (b) – Vinst för Höllviken i Sudden

2/3   IK Stanstad (h) – Höllviken vinner

12/3 FC Ramlösa (b) – Ramlösa vinner

Slutpoäng: 55p

2. Lönsboda                        50p

Kommentar: Har fördel i spelschemat gentemot Höllviken och kan spela på resultat i sista omgången. Frågan är om man kan hålla nerverna i styr under de sista matcherna. Gör man bara det man gjort under den senaste halvan av säsongen har man väldigt stor chans att ta sig till division 1. Skulle man vinna vore det en enorm skräll. Inte många som räkna med dem inför säsongen.

Anwar tippar sista matcherna:

5/3   Malmö IBC (h) – Lönsboda vinner

13/3 KFUM Malmö (b) – Lönsboda vinner

20/3 Stanstad (h) – Lönsboda vinner

Slutpoäng: 59p

3. Ramlösa                         42p

Kommentar: Tillsammans med Lönsboda är man serien formstarkaste lag. Tråkigt för Helsingborgarna att man vaknad på tok försent. Hade man spelat likadant hela säsongen hade man varit med i toppen med Lönsboda och Höllviken. Imponerande förvandling från bottenlag till topplag på våren. Precis som förra året har man inte förlorat någon match, än, på vårsäsongen. Har inget att spela för mer än en tredjeplats.

Anwar tippar sista matcherna:

12/3  Höllviken (h) – Ramlösa vinner

20/3  Förslöv (b) – Ramlösa vinner

Slutpoäng: 48p

4. KFUM Malmö                        38p

Kommentar: Har bara en tredjeplats att spela för. Var inför säsongen den stora favoriten men har inte fått ordning på spelet. Har en avgörande match för serien i eftermiddag mot Höllviken. Man ser troligtvis inte gärna att Höllviken vinner serien och tar division 1 platsen. Vinst i eftermiddag och viss upprättelse för säsongen. Möter båda topplagen och är i allra högsta grad en viktig ingrediens i hur sluttabellen blir.

Anwar tippar sista matcherna:

27/2 Höllviken (h) – Höllviken vinner i Sudden

13/3 Lönsboda (h) – Lönsboda vinner

20/3 Frosta (b) – Malmö vinner

Slutpoäng: 42p

Så här slutartoppstriden enligt vår mästertippare Anwar:

1.     Lönsboda 59p

2.     Höllviken 55p

3.     Ramlösa   48p

4.     Malmö     42p