Höllviken i fortsatt topp

Stanstad var på onsdags kvällen på väg mot en ordentlig skräll borta mot serieledande Höllviken. Stanstad tog ledningen redan efter fyra minuter in i den första perioden och behöll den ledningen till periodens sista minut. 19.15 kvitterade dock Höllviken genom poängligaledaren Pontus Karlsson. Matchen fick dock bara var kvitterad i 35 sekunder innan Stanstad återtog ledningen. 1-2 efter första perioden var verkligen inte vad Höllviken behövde, man behöver vinna sina återstående matcher för att hålla jagande Lönsboda bakom sig. Andra perioden började på bästa sätt för Höllviken som kvitterade efter fem minuter. Men den glädjen varade inte länge. De näst kommande 15 minuterna kan vara det sämsta Höllviken presterat denna säsong och Stanstad gick upp till 2-6 efter fyra raka mål. “Detta var det absolut sämsta vi har spelat i år, vi kommer inte upp i tempo och vi springer otroligt lite i de 2 första perioderna.” Säger Höllvikens tränare Ola Persson till Höllvikens hemsida efter matchen.

I den tredje perioden tar man sig i kragen och har efter halva perioden tagit sig upp till 5-6 och tvingat fram en time out av Stanstad. Men bara två minuter senare har man kvitterat till 6-6. Stanstad tar sedan kommandot igen genom att åter ta ledningen i den femtonde minuten innan Höllviken kan fullborda sin mirakel vändning i sista perioden med två snabba mål signerat kapten Schlyter och Willhelmson. Slutresultatet skrivs till 8-7 i Höllvikens farvör och man har nu tre poäng ner till jagande Lönsboda, som har två matcher mindre spelade. “Vår första kedja var tillbaka ( borta mot KFUM senast ), Putte, Johannes och Schlyter kommer igång i tredje och gör 6 av 8 mål idag. Putte 3 mål Johannes 6 poäng och Schlyter med 2 mål och ett riktigt hästjobb.” förklarar Ola Persson vändningen i tredje perioden för Höllvikens hemsida.

Höllviken har nu bara Ramlösa kvar att möta och måste hoppa på hjälp från andra lag för att kunna bärga seriesegern. Lönsboda behöver förlora en av sina tre kvarvarande matcher mot Malmö IBC, KFUM Malmö och IK Stanstad.