FC Ramlösa besegrar decimerat Lugi

FC Ramlösa      8

LUGI                1

Redan på förhand såg det här ut som en enkel match för Ramlösa, med fem raka vinster i bagaget, mot ett Lugi som inte ännu inte vunnit en match denna säsong. Inte blev det lättare av att Lugis spelande tränare Jens Ölmedal fick motta sju återbud på söndagsmorgonen. Med enbart nio utespelare hade man inte mycket att sätta emot Ramlösa som startade på två formationer som i storsegrarna mot Gårdarike och Bjärred.

LUGI satsar från början på att sjunka hem och försöka krympa ytorna för Ramlösa spelarna. Det visar sig vara en effektiv taktik i 7 minuter innan Ramlösa lyckas med att göra matchens första mål genom Kristoffer Ekstrand. Framtill målet har det varit ett oerhört stort spel övertag för Ramlösa spelarna men ineffektivitet och uppoffrande försvars arbete gjorde att det dröjde ett tag till första målet. Matchen fortgår sedan i samma skepnad med att Ramlösa rullar runt bollen inom laget och har ett enormt bollinnehav utan att skapa de riktigt heta lägena. Både 2-0 och 3-0 kom innan första perioden var till ända. Sett till bollinnehav var det resultatet i underkant.

Andra perioden såg i princip ut som den första med undantaget att Ramlösa gick ner i tempo när man kände att matchen var avgjord.4-0 kom rean efter två minuter genom Fredrik Azelius. Efter det var farten och inställningen man haft i de två senaste matcherna som bortblåst och istället rullade man bara runt utan att gå raka vägen på mål. Det medförde att Lugi lyckades skrapa ihop några halvchanser under den andra perioden. Några mål för Lugi blev det dock inte utan Ramlösa gjorde istället två mål till och gick till vila inför sista perioden med en 6-0 ledning.

I början utav den sista perioden bjuder man in Lugi matchen igen genom att dra på sig en 5 minuters utvisning. Men det är inte utan anledning Lugi ligger där man gör i tabellen och att man har gjort minst mål. Trots fem minuters power play förmår man inte att göra mål. Utan direkt efter utvisningen gör istället Ramlösa 7-0 genom Hampus Malm. Som bara två minuter senare gör sitt andra mål för dagen till 8-0. Med tre minuter kvar lyckas dock Lugi med att få in ett tröst mål.

Matchen kan sammanfattas med en dag på jobbet för Ramlösa. Man kom inte upp i samma höga standard som man blivit bortskämd med under 2011. Men det är svårt att tagga till på riktigt när man möter jumbon som kommer med nio utespelare. I och med segern befäster man sin fjärdeplats i tabellen. Man har nu 5 poäng till kval uppåt och 6 poäng till kval neråt.

Period 1 (3-0)

1-0   Kristoffer Ekstrand (Fredrik Azelius)

2-0   Jonathan Olsson (Mattias Bremer)

3-0   Fredrik Azelius (Kristoffer Ekstrand)

Period 2 (3-0)

4-0   Fredrik Azelius (Christopher Sjögren)

5-0   Jonathan Olsson (Jimmy Sjögren)

6-0   Jimmy Sjögren (Kristoffer Ekstrand)

Period 3 (2-1)

U5  Hampus Malm – FC Ramlösa

7-0   Hampus Malm (Mattias Pettersson)

8-0   Hampus Malm (UA)

8-1 Mattias Eriksson (Jens Ölmedal)

U2  Kristoffer Ekstrand – FC Ramlösa