1X2 med Anwar 18-20/2

Frosta – Gårdarike

Höörs Idrottshall, 18/2 – 20.00

Två lag som under de senaste omgångarna har haft svårt att vinna matcher och har gått från toppstrid till bottenstrid. Gårdarike har på senare tid åkt fritt fall genom tabellen till en åttonde plats, ett poäng ovanför kvalstrecket. Frosta ligger en plats och poäng före Gårdarike, så räkna med en tajt match där jag tror båda lagen kommer försöka minimera misstagen istället för att satsa allt framåt. Jag tror på målsnålt och seger på Frosta som, är stärkta av förra helgens seger och hemmaplan.  

Frostas 3 senaste:

Engelholm (b) 4-2

Willands (h) 6-11

Lönsboda (b) 3-4 (sd)

Gårdarikes 3 senaste:

Lönsboda (h) 4-12

Förslöv (b) 3-7

Höllviken (h) 8-9

Lönsboda – Bjärred

Lönsboda Sporthall, 18/2 – 19.30

En riktig sex poängsmatch. Lönsboda måste vinna för att hänga med Höllviken i toppen och Bjärred för att hålla avståndet gentemot Engelholm och komma över det där ökända kvalstrecket. Lönsboda har inte förlorat sedan Sundsvall brann och är skyhöga favoriter för att ta hem denna matchen. Jag är dock inte helt övertygad om att det kommer bli en enkel resa för Lönsboda. Dels för risk för baksmälla efter segern i söndagens seriefinal och för att man möter ett heltaggat Bjärred som underpresterat hela året. Spelar en etta med risk för skräll.

Lönsbodas 3 senaste:

Höllviken (h) 2-0

Gårdarike (b) 12-4

Engelholm (h) 6-2

Bjärreds 3 senaste:

Förslöv (h) 4-5

Höllviken (b) 2-7

Ramlösa (h) 3-15

Willands – Engelholm

Fjälkinge Sporthall, 18/2 – 20.00

Precis som alla matcher numera är i denna serien är det också en måste match för båda lagen. Detta är absolut sista chansen för Engelholm att hänga med kvaltåget om man inte vill stå kvar på perrongen med Lugi och Stanstad. Och likt halva seriens lag måste Willands vinna för att komma ifrån det ödesmättande kvalstrecket. Willands har inte spelat en match sedan den 6/2 vilket jag tror har gjort laget gott. Nu har Fjälkinges okrönte konung Zoltan Vezpremi hunnit åter acklimatisera sig i Fjälkinge hallen och det kommer bli skillnaden i kvällens match. Tyvärr gick tåget för Engelholm med förlusten senast mot Frosta. Säker etta.   

Willands 3 senaste:

Frosta (b) 11-6

Lönsboda (h) 5-6

Förslöv (b) 11-8

FBC Engelholm Ungdoms 3 senaste:

Frosta (h) 2-4

Lönsboda (b) 2-6

Förslöv (h) 3-9

Ramlösa – KFUM Malmö

Idrottens Hus, 20/2 – 11.30

Match mellan seriens trea och fyra. Båda lagen går för seger även om man inte riktigt har med varken botten eller toppen att göra. Ramlösa säkrar troligtvis kontraktet vid seger och Malmö kniper sista halmstrået för att få kvala uppåt om de vinner. Jag tror att det kommer bli en jämn match då båda lagen sitter inne med oerhörd potential. Ramlösa har de senaste matcherna visat det och även om Malmö inte spelat på topp varje match har man oftast gått segrande ur. Ramlösa vann i höstas nere i Malmö och det tror jag även att man gör i denna match, dock först efter sudden death. Helgens enda kryss spelas alltså här.

Ramlösas 3 senaste:

Malmö IBC (b) 9-3

Lugi (h) 8-1

Bjärred (b) 15-3

Malmös 3 senaste:

Stanstad (h) 8-7

Malmö IBC (b) 6-4

Lugi (h) 12-5